Na naší prodejně můžete platit hotově, kartou , převodem.
- Úvod
- Zrání masa: Lednice + sáčky
Zrání masa: Lednice + sáčky
Metoda suchého zrání je proces, který maso zjemňuje a dodává mu lahodnou a vytříbenou chuť. Takto zpracovaná surovina pak lépe váže vodu, rychleji se vaří a zachovává si šťavnatost.
Takto zrát maso můžeme ve zrárnách masa, nebo ve standardní lednici zavakuované v zracích sáčcích.
Steaky, které prošly mokrým zráním ve standardních vakuových sáčcích, mohou získat nakyslou nebo železitou chuť. U suchého zraní se to díky působení kyslíku stát nemůže. Ve slepých testech chuti vždy vítězí kvalitní maso, které prošlo suchým zráním. Suché zrání dokáže zmenšit objem masa až o 20 %.
Lednice DRY AGE NL-DA 199, 270, 388 Vám zajistí zrání masa do té nejvyšší kvality. Je vhodná do restauračních provozů, do řeznictví ale i pro domácí použití. Pokovené Low-E sklo poskytuje nejvyšší úroveň tepelně-izolačního výkonu lednice.
Zrací sáčky pro suché zrání vám umožní pohodlně balit maso a nechat ho zrát tak dlouho, jak bude potřeba. Zabalené maso je ideální ponechat v standardní lednici 2-3 týdny nebo déle, a to při teplotě 3 °C. Na konci tohoto procesu se dočkáte perfektní máslové či ořechové chuti. Vlhkost z masa se díky propustnosti folie dostane snadno pryč, přičemž se maso nedostane do kontaktu se vzduchem,bakteriemi a pachy.
Sáčky jsou vhodné pro použití v komorových baličkách, pokud máte externí vakuovou baličku, je třeba k uvolnění vzduchu použít papírky nebo plastové mřížky. U komorových vakuových baliček nejsou tyto potřeba.
- Novinka