Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

       

NOVINKY

Nově máme v nabídce vakuovou baličku VESTAVNOU do kuchyňské linky - CHEV Box - firmy Minipack - Torre(IT) - balička je ve dvou variantách  -

  • včetně kompletní nerezové zásuvky 557 x 140mm
  • pouze balička k vložení do libovolné zásuvky š x 140mm.

Máte-li malou kuchyň a chcete baličku- velmi dobrý typ.

Michal krejčí (17.6.2019)


Dnešní den jsme aktualizovali vakuové sáčky hladké varné - SOUS-VIDE , máme v nabídce 3 typy varných sáčků

- 80 mic. - použití  až na 80°C po dobu 8 hodin,

- 80 mic. - použití až na 121°C po dobu max. 4 hodin (sterilační)

- 140 mic. - silné tloušťky - žebra, kolena - použití až na 80°C po dobu 8 hodin.

Michal Krejčí (28.3.2019)


Nově v nabídce máme vakuové sáčky extra silné 140-145 mic. pro balení masa s kostí (žebra, hovězí maso s kostí) - vhodné pouze pro vakuové baličky komorové.

Michal Krejčí (24.10.2018)


Nově jsme zařadili do prodeje rukávy (rolky) mřížkované VARNÉ certifikované pro vaření metodou sous-vide.

Michal Krejčí (14.9.2018)


Zařadili jsme do své nabídky nově vakuové baličky PM VC 400 za bezkonkurenční ceny .

Michal Krejčí (15.5.2018)


Přidali jsme do nabídky sous-vide vařičů - vařič pro domácnost Maxima sous-vide vařič a varnou nádobu profi určenou pro restaurace, hotely Statik Cook - max. množství vody 25 l . Oba produkty jsou vyrobeny v Itálli, renomovaná firma BESSER VACUUM .

Michal Krejčí (27.4.2018)


Zařadili jsme do prodeje vakuové baličky komorové značky HENKELMAN - typ mini JUMBO a JUMBO 30 . Kvalitní stroje vyrobené v Nizozemí, celonerezové provedení s lisovanou vanou se zaoblenými rohy


Vakuové baličky MAXIVAC 200, MAXIVAC 300 a MAXIVAC 400 (sekce vakuové baličky komorové levné) - opět zařazeny do prodeje. Přidali jsme do nabídky taktéž vakuové baličky TURBOVAC - AKCE (sekce vakuové baličky komorové profi) .

Michal Krejčí - Majitel (15.2.2017)


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou

tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Michal Krejčí (1.3.2017)





PROČ VAKUOVAT
VAKUOVÉ BALENÍ

 

VAKUOVÉ BALENÍ - BALICÍ STROJE - VAKUOVÉ BALIČKY

Firma MICHAL KREJČÍ již od roku 2000 prodává, servisuje a pomáhá zavádět vakuové balení v různých oblastech průmyslu a gastronomie.
Vakuové baličky - vakuové stroje dělíme na dva druhy :

- používají se v potravinářském průmyslu , gastronomii a průmyslu (speciální balení technických součástek do vakua). Tyto stroje jsou v celonerezovém provedení, osazeny speciální olejovou rotační vývěvou,  dosahují až 99 % vakua a tím výrazně prodlužují trvanlivost balených produktů.Díky silným olejovým vakuovým pumpám dochází až 99% odsání vzduchu se sáčku. Tyto baličky mají ochranu proti nasátí tekutin a lze zde tedy vakuovat i tekuté potraviny. Pro vakuování měkkých potravin (např. koblihy nebo pečivo) lze nastavit tzv. jemné vakuování tak, aby nedošlo k deformaci potraviny při vakuování.  Pro vakuování takovýchto měkkých potravin se vakuové baličky dovybavují tzv. „ plynováním nebo fumigací“, především používané v pekárnách. Před vlastním zavařením takovýchto jemných potravin může být navíc do sáčku po zavakuování, ale před vlastním svařením sáčku vstříknut inertní plyn, který brání deformaci potravin, ale zabezpečuje jejich konzervaci.

U komorových baliček je výběr ze široké škály produktů lišících se rozměrem vakuovací komory, počtem svařovacích lišt nebo výkonem vakuové pumpy. Vhodný typ je nutné zvolit individuálně na základě specifických požadavků daného provozu, požadavků na výkon a rychlost vakuování.

- v těchto baličkách se používají vakuové sáčky hladké tzn. sáčky jsou vyrobeny z hladké dvouvrstvé  PA/PE bariérové folie tloušťky 90 mic. a 145 mic. Sklademe vedeme cca 20 rozměrů .


Sáčky s vakuovanou potravinou jsou umístěny mimo vakuovou baličku. Vakuovací proces nelze tak kvalitně zabezpečit díky slabším vzduchovým vakuovým pumpám než jsou u profesionálních komorových baliček, tedy nelze dodržet 100% odsátí veškerého vzduchu. Vakuové baličky nemají ochranu pro nasátí tekutin, mohlo by dojít při nasátí k jejich poškození.
- značka ETA, Lavezzini, Magic Vac , Besservacuum....
- s externím sáním,  jsou vhodné především do domácností .
- v těchto baličkách se používají  pouze speciální vroubkované ( mřížkované, strukturované) vakuové sáčky a rolky.
Skladem vedeme
-4 rozměry sáčků a 2 rozměry rukávu pro použití -40°C - + 40°C ,
-2 rozměry sous-vide sáčků
-3 rozměry sous-vide rolek pro použití od -40°C - + 115°C .
Vakuové sáčky hladké jsou pro tyto baličky zcela nepoužitelné! Nedojde k odsátí vzduchu .

 

Dále prodáváme :

Baličky na hotová jídla, misky a folie do těchto baliček

Sous-vide vařiče a varné nádoby evropských výrobců, přesnost , kvalita.

Provádíme servis a poradenská činnost.

 

 

PROČ V KUCHYNÍCH BALIT VAKUOVĚ –  úspora času a úspora surovin

Vakuové balení poskytuje potravinám vynikající ochranu. Vakuově zabalené výrobky jsou hermeticky uzavřeny ve vzduchoprázdném sáčku z nepropustné fólie. Hlavní přednost spočívá v tom, že v uzavřeném sáčku není žádný kyslík. U potravin to znamená silně zpomalený růst mikroorganizmů, čímž se podstatně prodlužuje jejich trvanlivost. Ve vakuu zabalené zboží je chráněno před zkažením, vysycháním, změnou chuti, dotykem a ztrátou hmotnosti.
Tohoto vakuového balení lze využít pro přípravu surovin jednotlivých porcí před zahájením samotného vaření (půlhodinová ranní příprava urychlí a zlepší celodenní práci kuchařů) , přípravu rautů (například připravením a zabalením mís na švédské stoly), hostin, pro urychlení vyřízení objednávek, také pro uchování nespotřebovaných, nebo odřeknutých objednávek, pro vlastní porcování  masa, jeho balení, balení uzenin, sýrů, ryb a zeleniny. Velmi rozšířené je i balení oloupaných brambor a suchých plodů. Stále větší uplatnění se nachází i v gastronomii při balení polotovarů, hotových jídel, polévek a omáček.
Neopomenutelná výhoda přípravy všech uvedených druhů potravin vakuovým zabalením je využití případných prostojů v pracovní době jak u kuchařů, tak u pomocného personálu, kdy si  vše přehledně a hygienicky připraví a v době vaření vše bez stresu stihne.
Nelze nezmínit fenomén posledních let SOUS-VIDE, kde se tyto stroje a sáčky používají pro vaření touto moderní technologií.

- ZPŮSOB BALENÍ na komorových balících strojích

Pro vakuové balení v komorových strojích se používají  vakuové sáčky hladké. Balený produkt vložíte do sáčku, ten položíte do komory stroje pod plexi víko, otevřeným koncem přes svařovací lištu. Po zavření víka vývěva vysaje vzduch v celé vakuové komoře a svařovací lišta svaří sáček. Po napuštění pracovní komory vzduchem se víko samočinně otevře. Další způsob balení, které umožňují naše stroje je balení v ochranné atmosféře. Postup balení je stejný jako při vakuovém balení, ale před svařením se do sáčku napustí potravinářsky čistý ochranný plyn nebo směs několika plynů. Tímto způsobem umí některé typy naších strojů balit produkty i do potravinářských misek.

- ZPŮSOB BALENÍ na domácích bezkomorových vakuovacích baličkách s externím sáním

Pro vakuové balení v domácnosti se používají speciální vakuové sáčky z vroubkované (mřížkované, strukturované) folie. Balený produkt vložíte do sáčku, ten položíte otevřeným koncem mezi čelist vakuovačky. Po uzavření čelisti se spustí vakuová pumpa a vysaje ze sáčku všechen vzduch. Tím, že pumpa saje vzduch pouze ze sáčku, nelze balit žádné tekutiny. Tyto by pumpa nasála a došlo by k zadření pumpy. Externí vakuovačky jsou vybaveny bezolejovou pístovou pumpou, tato dosahuje max. 90% vakua.

- BALENÍ MASA

Čerstvé výsekové maso je možné balit do  vakuových sáčků, které po odsátí vzduchu pevně obemknou balenou porci . Ve vakuu zabalené maso  po určitém čase  mírně změní  barvu. Tato změna je způsobená absencí kyslíku a nemá vliv na kvalitu. Naopak, nedochází především u vepřového k oxidaci tuků. Po rozbalení skladovaného masa jej nechejte minimálně 10 minut volně ležet na vzduchu (tato doba je závislá na délce skladování), maso se znovu prokysličí a získá přirozenou vůni a barvu. Trvanlivost takto baleného masa je  až 10  dnů při skladování v chladu a temnu.
Při běžném skladování masa jsou ztráty hmotnosti až 10 a více %, při skladování masa vakuově zabaleného tyto ztráty klesnou asi na 5 %. Zabalíme-li vakuově, očištěné, nasolené a nakořeněné maso, použijeme pouze cca polovinu uvedených ingrediencí ( chuť koření i sůl prostoupí tlakem vakua celým takto naloženým masem ) a vy ještě tyto přísady ušetříte. Opět prodloužíme dobu uchování takto naloženého masa až o 14 dnů.
Při skladování zavakuovaného masa v mrazu nedochází k vysoušení povrchu masa mrazem a maso je po rozmražení k nerozeznání od čerstvého.

- BALENÍ  UZENIN, SÝRŮ, RYB A RYBÍCH VÝROBKŮ

Uzené výrobky jako jsou párky,salámy, klobásy apod. se balí převážně po malých spotřebitelských porcích. Takto zabalené porce jsou velmi praktické a estetické. I zde Vám výrazně poklesnou ztráty hmotnosti při skladování. Dále se vakuově balí maloobchodní porce tvrdých sýrů. Velmi výhodné je zabalení strouhaného sýru, rovněž zbytku sýrové cihly, ze které bylo strouháno. Vakuově balený sýr neokorá.
Ryby se mohou vakuově balit pouze předem zpracované, to znamená vykuchané,  vyuzené, zmrazené nebo nasolené. Při balení celých ryb nebo jejich polovin doporučujeme odstranit ostré části, aby nedošlo k propíchnutí obalu. Výhodou takto zabalených ryb je opět prodloužení trvanlivosti a odstranění pachu při skladování. Skladovat takto upravené ryby je možno až 10 dnů, samozřejmě v chladnu.

- BALENÍ ZELENINY A SUCHÝCH PLODŮ

Vakuově je možno balit především tepelně opracovanou naporcovanou zeleninu, naporcované čerstvé i zmrazené směsi zeleninových salátů, apod. Balení zmrazených zeleninových směsí do transparentních sáčků poskytuje  přesnou informaci o složení směsi. Velmi rozšířené je i vakuové balení porcí očištěné kořenové zeleniny, cibule, apod. Doba uchování je až 14 dnů.
Vakuově balené loupané ořechy a různé druhy sušeného ovoce jsou velmi dobře chráněny proti dalšímu vysychání a plesnivění. Opět se prodlouží doba trvanlivosti při nezměněné chuti ovoce.

- BALENÍ POLÉVEK A OMÁČEK ( nelze na domácích bezkomorových baličkách s externím sáním)

Při vakuovém balení teplých tekutých pokrmů - pouze v komorových balících strojích (omáčky, guláše, apod.) dochází ke vření již při nižších teplotách než 100°C. Proto tekuté potraviny je vždy nutno balit šokově zchlazené, teprve pak nedochází k množení mikroorganismů a produkt bude dokonale zabalen. Tekutý produkt nalijete do sáčku, tento vložte do komory a uzavřete víko. Při balení tekutin sledujte balený produkt a v okamžiku, kdy se začnou tvořit bubliny, stiskněte klávesu "Stop". Okamžitě se přeruší vakuování a pracovní cyklus je ukončen svařením sáčku. Při skladování takto balených pokrmů nevzniká škraloup a tyto nemění chuť. Doporučujeme balit po 5 až 10 porcích.
Mnoho úspěchu při používání komorových vakuových balicích strojů  v gastroprovozech Vám přeje firma
Krejčí PACKSERVIS s.r.o.
Žižkova 374,  739 11 Frýdlant nad Ostravicí
prodej : 603 960 657, servis :  603 537 539,
http: www.packservis.cz, e-mail: info@packservis.cz