Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá 8.00-12.00, 13.00-16.00 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
07.07.2021
Zásilkovna - doručení domů
Zásilkovna nově zařadila do své nabídky doručení na adresu domů. Tuto novinku nabízíme také my Vám. Platba kartou, dobírkou, převodem. 7.7.2021 číst celé
09.09.2020
Zásilkovna
Nově si můžete nechat doručit zboží do váhy 5 kg do Zásilkovny - výdejny v České i Slovenské republice.  (1.9.2020) číst celé
27.11.2019
Vestavná vakuová balička
Nově máme v nabídce vakuovou baličku VESTAVNOU do kuchyňské linky - CHEV Box - firmy Minipack - Torre(IT) - balička je ve dvou variantách  - včetn... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Na naší prodejně můžete platit hotově, kartou , převodem.

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. SOUS-VIDE VAŘENÍ
SOUS-VIDE vaření

SOUS-VIDE vaření

Jedná se o speciální úpravu masa a potravin při nízké konstantní teplotě ve vakuu . Je navíc šetrné, jelikož se v mase zachovávají vitamíny a minerály. V případě diety můžete maso upravovat bez soli a tuků pouze s přidáním bylinek.

Čas a nízká teplota

Sous-vide je způsob pomalé tepelné úpravy potravin. Potraviny se připravují v uzavřeném varném sáčku ve vodní lázni a při konstantní teplotě, která je nižší než bod varu, nejčastěji v rozmezí 55 – 75 °C. Volba stupňů a čas úpravy se liší podle konkrétního typu a tloušťky suroviny, může však trvat až 72 hodin. Vodní lázeň zajistí, že voda zavakuovanou potravinu obklopuje ze všech stran, dochází tedy ke stejnoměrnému ohřívání a nestane se, že by byla z každé strany jinak hotová. Toto můžeme ještě podpořit přidáním sous-vide kuliček na povrch vody ve vodní, čímž nedojde k úniku tepla .Tím, že je potravina správně vakuově zabalená (to znamená, že vzduch musí být úplně odvakuován), nedochází ke vzniku vzduchové kapsy, která by obal s potravinou ve vodní lázni nadnášela. Nejdůležitějším rysem této kuchyňské úpravy je, že dochází k zachování veškerých chuťových a výživových složek potravin.

Co k přípravě potřebujete

- vakuovací baličku

- sous-vide vařič nebo termoregulační vodní lázeň

- sous-vide kuličky -  v případě , že vlastníte lázeň bez pokličky nebo používáte sous-vide vařič

- speciální sous-vide vakuové sáčky – tzv. varné sáčky,které jsou vyrobeny ze speciální folie, která při zahřívání nevypouští do potraviny nebezpečné látky. Uvedené sáčky mají atest na nepřítomnost BISPHENOLU A, ftalátů a těžkých kovů při tepelné úpravě.

 

U nás můžete nakoupit:

1. sous-vide vakuové sáčky hladké vhodné do komorových baliček - profi baličky

- 80 mic. - použití  až na 80°C po dobu 8 hodin,

- 80 mic. - použití až na 121°C po dobu max. 4 hodin (sterilační)

- 140 mic. - silné tloušťky - žebra, kolena - použití až na 80°C po dobu 8 hodin.

 

2. sous-vide vakuové sáčky a rolky mřížkované (vroubkované) vhodné do bezkomorových baliček - pro domácnost

 

Postup sous-vide vaření

Potravinu umyjete, osušíte a vložíte do varného vakuovacího sáčku delšího cca o 4-7 cm než je potravina (dle typu baličky pro domácnost – mřížkované sáčky, pro komorové stroje- hladké sous-vide sáčky) . Potravinu – maso , zeleninu … můžete před vařením sous-vide ochutit dle Vaší chuti : bylinky, sůl, koření. Do sáčku můžete vložit čerstvou bylinku, plátek citrónu, kousek másla .Veškeré chutě se krásně propojí a ve výsledku prostoupí celou surovinou. Po zavakuování (odsátí vzduchu) je sáček připraven k použití ve vodní lázni, kde se bude po navolení stupňů a doby přípravy pomalu vařit. Pokud připravujete maso - po vyjmutí z lázně  doporučujeme  rychle opéct na grilu nebo na pánvi.

Plusové body pro sous-vide

- zachování nutriční hodnoty a šťavnatosti pokrmů.  Vakuový sáček udrží veškerou chuť a šťávu uvnitř, čímž nedochází k jejich ztrátě tak,  jak tomu je např.  při pečení.

- kořenící přísady prostoupí při pomalé tepelné úpravě do celé potraviny.

- díky konstantní teplotě docílíte požadovaného medium rare stupně, aniž by se maso vysušilo.

- velmi snadno připravíte skvělé steaky, žebra, ryby, zeleninu a dokonce i dezerty

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz