Na naší prodejně můžete platit hotově, kartou , převodem.
- Úvod
- Sáčky hladké standard 80 mic.
- Vakuový sáček na suché zrání masa 250 x 400 mm
Vakuový sáček na suché zrání masa 250 x 400 mm

- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- TOP produkt
- Kompletní specifikace
- Komentáře 0
- Vakuový sáček na suché zrání masa 250 x 400 mmSkladem u nás.38,96 Kč32,20 Kč bez DPH
Speciální vakuovací sáčky pro suché zrání masa ve vaší lednici.
- Rozměr 250 x 400 mm
- Tloušťka 50 mic.
Metoda suchého zrání je proces, který maso zjemňuje a dodává mu lahodnou a vytříbenou chuť. Takto zpracovaná surovina pak lépe váže vodu, rychleji se vaří a zachovává si šťavnatost.
Takto zrát maso můžeme ve zrárnách masa, nebo ve standardní lednici zavakuované v zracích sáčcích.
Naproti tomu steaky, které prošly mokrým zráním ve standardních vakuových sáčcích, mohou získat nakyslou nebo železitou chuť. U suchého zraní se to díky působení kyslíku stát nemůže. Ve slepých testech chuti vždy vítězí kvalitní maso, které prošlo suchým zráním. Suché zrání dokáže zmenšit objem masa až o 20 %.
Zrací sáčky pro suché zrání vám umožní pohodlně balit maso a nechat ho zrát tak dlouho, jak bude potřeba. Zabalené maso je ideální ponechat v lednici 2-3 týdny nebo déle, a to při teplotě 3 °C. Na konci tohoto procesu se dočkáte perfektní máslové či ořechové chuti. Vlhkost z masa se díky propustnosti folie dostane snadno pryč, přičemž se maso nedostane do kontaktu se vzduchem,bakteriemi a pachy.
Sáčky jsou vhodné pro použití v komorových baličkách, pokud máte externí vakuovou baličku, je třeba k odsátí vzduchu vložit do sáčku papírky nebo plastové mřížky v místě sváru, pak pro jistotu udělat svár navíc vedle původního. U komorových vakuových baliček papírky nejsou tyto potřeba.