Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá 8.00-12.00, 13.00-16.00 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  • Kategorie blogu
  • Štítky blogu
Novinky
09.09.2020
Zásilkovna
Nově si můžete nechat doručit zboží do váhy 5 kg do Zásilkovny - výdejny. Vybrat si mužete ze široké sítě 4979 výdejních míst . číst celé
27.11.2019
Vestavná vakuová balička
Nově máme v nabídce vakuovou baličku VESTAVNOU do kuchyňské linky - CHEV Box - firmy Minipack - Torre(IT) - balička je ve dvou variantách  - včetn... číst celé
27.11.2019
Sous-vide vakuové sáčky
Dnešní den jsme aktualizovali vakuové sáčky hladké varné - SOUS-VIDE , máme v nabídce 3 typy varných sáčků - 80 mic. - použití  až na 80°C po dobu 8... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Na naší prodejně můžete platit hotově, kartou , převodem.

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. BLOG/PACKSERVIS
  3. Jak vybrat vakuovou baličku

Jak vybrat vakuovou baličku

ROZDĚLENÍ VAKUOVÝCH BALIČEK

Vakuové baličky dělíme podle jejich využití - domácnost nebo průmysl, kvality provedení - nerez nebo plast, výkonu pumpy.

1. komorové balící stroje

  • komerční využití
  • používají se vakuové sáčky hladké
  • vakuový sáček s potravinou se vkládá do komory balícího stroje
  • možnost vakuování tekutin - polévky ...
  • nerezové provedení s vypouklým průhledným plastovým víkem
  • výšší výkon pumpy

2. vakuové svářečky folií

  • využití v domácnosti
  • používají se pouze mřížkované, vroubkované vakuové sáčky
  • vakuový sáček s potravinou se pokládá na svařovací lištu z venku
  • není možné vakuovat tekutiny (možné pouze při zamražení tekutiny a následně zavakuování)
  • plastové nebo nerezové provedení

 

1. průmysl , gastronomie , řeznictví, balení zeleniny, brambor = PROFI KOMOROVÉ VAKUOVÉ BALIČKY

- používají se v potravinářském průmyslu , gastronomii a průmyslu (speciální balení technických součástek do vakua). Tyto stroje jsou v celonerezovém provedení, osazeny speciální olejovou rotační vývěvou,  dosahují až 99 % vakua a tím výrazně prodlužují trvanlivost balených produktů.Díky silným olejovým vakuovým pumpám dochází až 99% odsání vzduchu se sáčku. Tyto baličky mají ochranu proti nasátí tekutin a lze zde tedy vakuovat i tekuté potraviny. Pro vakuování měkkých potravin (např. koblihy nebo pečivo) lze nastavit tzv. jemné vakuování tak, aby nedošlo k deformaci potraviny při vakuování.  Pro vakuování takovýchto měkkých potravin se vakuové baličky dovybavují tzv. „ plynováním nebo fumigací“, především používané v pekárnách. Před vlastním zavařením takovýchto jemných potravin může být navíc do sáčku po zavakuování, ale před vlastním svařením sáčku vstříknut inertní plyn, který brání deformaci potravin, ale zabezpečuje jejich konzervaci.

U komorových baliček je výběr ze široké škály produktů lišících se rozměrem vakuovací komory, počtem svařovacích lišt nebo výkonem vakuové pumpy. Vhodný typ je nutné zvolit individuálně na základě specifických požadavků daného provozu, požadavků na výkon a rychlost vakuování. Neváhejte nám zavolat : 603960657

Důležité pro výběr PROFI baličky pro komerční využití :
- délka svařovací lišty
- velikost komory
- výkon pumpy

Způsob balení na komorových balících strojích :

Balený produkt vložíte do sáčku, ten položíte do komory stroje pod plexi víko, otevřeným koncem přes svařovací lištu. Po zavření víka vývěva vysaje vzduch v celé vakuové komoře a svařovací lišta svaří sáček. Po napuštění pracovní komory vzduchem se víko samočinně otevře. Další způsob balení, které umožňují naše stroje je balení v ochranné atmosféře. Postup balení je stejný jako při vakuovém balení, ale před svařením se do sáčku napustí potravinářsky čistý ochranný plyn nebo směs několika plynů. Tímto způsobem umí některé typy naších strojů balit produkty i do potravinářských misek.

 

 2. domácnost

 
Sáčky s vakuovanou potravinou jsou umístěny mimo vakuovou baličku. Vakuovací proces nelze tak kvalitně zabezpečit díky slabším vzduchovým vakuovým pumpám než jsou u profesionálních komorových baliček, tedy nelze dodržet 100% odsátí veškerého vzduchu. Vakuové baličky nemají ochranu pro nasátí tekutin, mohlo by dojít při nasátí k jejich poškození.
- značka ETA, Lavezzini, Magic Vac , Besservacuum....
- v těchto baličkách se používají  pouze speciální vroubkované ( mřížkované, strukturované) vakuové sáčky a rolky.
- nelze vakuovat tekutiny
 
ZPŮSOB BALENÍ na domácích bezkomorových vakuovacích baličkách s externím sáním
Balený produkt vložíte do sáčku, ten položíte otevřeným koncem mezi čelist vakuovačky. Po uzavření čelisti se spustí vakuová pumpa a vysaje ze sáčku všechen vzduch. Tím, že pumpa saje vzduch pouze ze sáčku, nelze balit žádné tekutiny. Tyto by pumpa nasála a došlo by k zadření pumpy. Externí vakuovačky jsou vybaveny bezolejovou pístovou pumpou, tato dosahuje max. 90% vakua.
 
Důležité pro výběr baličky pro domácnost :
- stop tlačítko - tlačítko pro předčasné ukončení vakuování - používá se při vakuování pečiva, aby nedošlo k deformaci, při zastavení odsávání zvduchu při vakuování masa, ryb  - nasátí přebytečných tekutin a šťávy do mřížek sáčků a baličky, nedojde k zatavení sáčku a tím tedy i k odsátí vzduchu .
- možnost nastavení intenzity vakua a sváření
- možnost použití způsobu vakuování - jemné (gentle) pro vakuování pečiva, ovoce
 
Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.