Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
Po-Pá 8.00-12.00, 13.00-16.00 hod
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Novinky
27.11.2019
Vestavná vakuová balička
Nově máme v nabídce vakuovou baličku VESTAVNOU do kuchyňské linky - CHEV Box - firmy Minipack - Torre(IT) - balička je ve dvou variantách  - včetn... číst celé
27.11.2019
Sous-vide vakuové sáčky
Dnešní den jsme aktualizovali vakuové sáčky hladké varné - SOUS-VIDE , máme v nabídce 3 typy varných sáčků - 80 mic. - použití  až na 80°C po dobu 8... číst celé
27.11.2019
Vakuové sáčky silné 140 mic.
Nově v nabídce máme vakuové sáčky extra silné 140-145 mic. pro balení masa s kostí (žebra, hovězí maso s kostí) - vhodné pouze pro vakuové baličky kom... číst celé
Zobrazit všechny novinky

Na naší prodejně můžete platit hotově, kartou , převodem.

 

 

 

 

  1. Úvod
  2. SOUS-VIDE vaření
SOUS-VIDE vaření

SOUS-VIDE vaření

Jedná se o speciální úpravu masa a potravin při nízké konstantní teplotě ve vakuu . Je navíc šetrné, jelikož se v mase zachovávají vitamíny a minerály. V případě diety můžete maso upravovat bez soli a tuků pouze s přidáním bylinek.

Čas a nízká teplota

Sous-vide je způsob pomalé tepelné úpravy potravin. Potraviny se připravují v uzavřeném varném sáčku ve vodní lázni a při konstantní teplotě, která je nižší než bod varu, nejčastěji v rozmezí 55 – 75 °C. Volba stupňů a čas úpravy se liší podle konkrétního typu a tloušťky suroviny, může však trvat až 72 hodin. Vodní lázeň zajistí, že voda zavakuovanou potravinu obklopuje ze všech stran, dochází tedy ke stejnoměrnému ohřívání a nestane se, že by byla z každé strany jinak hotová. Toto můžeme ještě podpořit přidáním sous-vide kuliček na povrch vody ve vodní, čímž nedojde k úniku tepla .Tím, že je potravina správně vakuově zabalená (to znamená, že vzduch musí být úplně odvakuován), nedochází ke vzniku vzduchové kapsy, která by obal s potravinou ve vodní lázni nadnášela. Nejdůležitějším rysem této kuchyňské úpravy je, že dochází k zachování veškerých chuťových a výživových složek potravin.

Co k přípravě potřebujete

- vakuovací baličku

- sous-vide vařič nebo termoregulační vodní lázeň

- sous-vide kuličky -  v případě , že vlastníte lázeň bez pokličky nebo používáte sous-vide vařič

- speciální sous-vide vakuové sáčky – tzv. varné sáčky,které jsou vyrobeny ze speciální folie, která při zahřívání nevypouští do potraviny nebezpečné látky. Uvedené sáčky mají atest na nepřítomnost BISPHENOLU A, ftalátů a těžkých kovů při tepelné úpravě.

 

U nás můžete nakoupit:

1. sous-vide vakuové sáčky hladké vhodné do komorových baliček - profi baličky

- 80 mic. - použití  až na 80°C po dobu 8 hodin,

- 80 mic. - použití až na 121°C po dobu max. 4 hodin (sterilační)

- 140 mic. - silné tloušťky - žebra, kolena - použití až na 80°C po dobu 8 hodin.

 

2. sous-vide vakuové sáčky a rolky mřížkované (vroubkované) vhodné do bezkomorových baliček - pro domácnost

 

Postup sous-vide vaření

Potravinu umyjete, osušíte a vložíte do varného vakuovacího sáčku delšího cca o 4-7 cm než je potravina (dle typu baličky pro domácnost – mřížkované sáčky, pro komorové stroje- hladké sous-vide sáčky) . Potravinu – maso , zeleninu … můžete před vařením sous-vide ochutit dle Vaší chuti : bylinky, sůl, koření. Do sáčku můžete vložit čerstvou bylinku, plátek citrónu, kousek másla .Veškeré chutě se krásně propojí a ve výsledku prostoupí celou surovinou. Po zavakuování (odsátí vzduchu) je sáček připraven k použití ve vodní lázni, kde se bude po navolení stupňů a doby přípravy pomalu vařit. Pokud připravujete maso - po vyjmutí z lázně  doporučujeme  rychle opéct na grilu nebo na pánvi.

Plusové body pro sous-vide

- zachování nutriční hodnoty a šťavnatosti pokrmů.  Vakuový sáček udrží veškerou chuť a šťávu uvnitř, čímž nedochází k jejich ztrátě tak,  jak tomu je např.  při pečení.

- kořenící přísady prostoupí při pomalé tepelné úpravě do celé potraviny.

- díky konstantní teplotě docílíte požadovaného medium rare stupně, aniž by se maso vysušilo.

- velmi snadno připravíte skvělé steaky, žebra, ryby, zeleninu a dokonce i dezerty

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz
Zpracování osobních údajů můžete ovlivnit úpravou svých preferencí ochrany soukromí.